Blog

El Corpus Christi

El 2016, és el dia 29 de maig quan se celebra el Corpus, dia de l’exaltació màxima del cos de Crist i la religió catòlica. Centenars de processons, que han heretat els costums barrocs, desfilen pels nostres carrers precedides i acompanyades per estranyes figures al·legòriques: gegants, nans, àguiles i danses antigues, que conformen un conjunt luxós i distingit.

Destaquen les processons de València i Xàtiva i també les de Gandia, Almàssera, Foios, Ontinyent, les catifes de flors de Picanya i les enramades.

València

A la ciutat de València la festa se celebra del 27 al 29 de maig al barri del Carme. Entre els diferents actes que formen part de la festa destaquen el pas de les Roques, grans carrosses simbòliques arrossegades per cavalleries i en les quals es representen misteris religiosos; les danses, en les quals diferents comparses desenvolupen balls regionals; el ball de Nans i Gegants al compàs del tabalet i la dolçaina i la processó que segueix els carrers decorats.

corpus valencia3

Foto Turismo Valencia

Xàtiva

El Corpus xativí està inspirat en el de València. En la processó abunden els personatges de l’Antic Testament, els gegants i els nans, les danses i els grups dels gremis locals que desfilen pels carrers de Xàtiva.

A l’Espai Cultural Sant Doménec-Casa Sentandreu es pot visitar l’exposició dels elements del Corpus de Xàtiva del 24 al 29 de maig.

El dissabte, 28 de maig, tindrà lloc el pregó i el convit del Corpus a les 20:30 h, i el diumenge, 29 de maig, se celebrarà la processó del Corpus per la plaça de la Seu i els carrers dels voltants.

Ontinyent

 A la Vall d’Albaida, Ontinyent celebra una emotiva festivitat del Corpus. Durant els dies 28 i 29 de maig tenen lloc els actes principals de la festa.

 A Ontinyent és costum que hi participen diversos balls processionals, que també intervenen en les festes patronals en honor a la Puríssima Concepció. L’explicació la trobem en l’any 1745, quan el papa Benet XIV va concedir per bul·la pontifícia el títol de Patrona Canònica d’Ontinyent a la Puríssima Concepció i, com a tal, amb el privilegi de dur baldaquí.

 ball_cavallets

Foto: Ajuntament d’Ontinyent

El dissabte, 28 de maig, se celebra la Vespra del Corpus i el diumenge, 29 de maig, la processó amb l’eixida de gegants, cabets i danses.

Gandia

La ciutat de Gandia, a la comarca de la Safor, també celebra el Corpus amb una processó solemne, que ve precedida per un conjunt de danses i balls rescatats de la tradició medieval.

Més informació de la festa de València en: http://ow.ly/XIG3300eDuY

Més informació de la festa de Xàtiva en: http://ow.ly/7YMV300eDBn

Més Informació de la festa d’Ontinyent en: http://ow.ly/dVnm300eFmJ.

El Corpus Christi

En 2016, Es el 29 de mayo cuando se celebra el día del Corpus, la exaltación máxima del cuerpo de Cristo y la religión católica. Centenares de procesiones, que han heredado costumbres barrocas, desfilan por nuestras calles precedidas y acompañadas por extrañas figuras alegóricas: gigantes, enanos, águilas y danzas antiguas, que conforman un conjunto lujoso y distinguido.

Destacan las procesiones e Valencia y Xàtiva y también las de Gandia, Almàssera, Foios, Ontinyent, las alfombras de flores de Picanya y las enramadas.

 Valencia

 En la ciudad de Valencia la fiesta se celebra del 27 al 29 de mayo en el barrio del Carmen. Entre los distintos actos que forman parte de la fiesta destacan el paso de las Rocas, grandes carrozas simbólicas arrastradas por caballerías y en las que se representan misterios religiosos; las danzas, en las que distintas comparsas realizan bailes regionales; el baile de los “Nanos” y “Gegants” al compás de “tabalet i dolçaina” y la procesión que sigue las calles decoradas.

corpus valència1

Foto: Turismo Valencia

Xàtiva

 El Corpus setabense está inspirado en el de Valencia. En la procesión abundan los personajes del Antiguo Testamento, los “Gegants” y los “Nanos”, las danzas, los grupos de los gremios locales que desfilan por las calles de Xàtiva.

 En el “Espai Cultural Sant Doménec-Casa Sentandreu” se puede visitar la exposición de los elementos del Corpus de Xàtiva del 24 al 29 de mayo.

El sábado 28 de mayo tendrá lugar el pregón y el convite del Corpus a las 20:30 h. y el domingo 29 de mayo, se celebra la Procesión del Corpus por la Plaza de la Seu y las calles de alrededor.

Ontinyent

ball_gegants

Foto: Ayuntamiento de Ontinyent

En la Vall d’Albaida, Ontinyent celebra una emotiva festividad del Corpus. Durante los días 28 y 29 de mayo tiene lugar los principales actos de la fiesta.

El sábado 28 de mayo se celebra la “Vespra del Corpus” y el domingo 29 de mayo, la procesión con la salida de “Gegants”, “Cabets” y danzas.

Gandia

La ciudad de Gandia, en la comarca de la Safor, también celebra el Corpus con una solemne procesión, que viene precedida por un conjunto de danzas i bailes rescatados de la tradición medieval.

Más información de la fiesta de Valencia  en http://ow.ly/XIG3300eDuY

Más información de la fiesta de Xàtiva en http://ow.ly/7YMV300eDBn

Más Información de la fiesta de Ontinyent en http://ow.ly/dVnm300eFmJ.

fotos: Turismo Valencia