Blog

Art rupestre a Titaguas i Tuéjar

L’art rupestre de l’arc mediterrani ibèric és un recurs d’un alt valor arqueològic, que forma part de la llista de la Unesco del Patrimoni de la Humanitat des de l’any 1998. La majoria de les localitats de l’Alt Túria, com Benagéber, Tuéjar o Titaguas, tenen registrades pintures rupestres als seus termes municipals, i altres localitats, com Aras de los Olmos o Chelva, guarden restes paleontològiques o arqueològiques de gran valor.

A Tuéjar, les pintures rupestres de Los Corrales de Silla es troben en tres abrics, dels quals, el més antic data de 10.000 anys aC.

A Titaguas, les pintures rupestres del “Rincón del Tío Escribano” es troben a dos quilòmetres del nucli urbà del municipi de l’Alt Túria. Es tracta d’una sèrie d’abrics rocosos (coves), a l’interior dels quals es poden apreciar escenes de caça. Aquest abric de pintures posseeix una antiguitat aproximada de 9.000 anys. Actualment hi ha una sendera local per la qual es pot accedir a veure les pintures.

Descobrir els pobles a través de la seua història més remota és un altre al·licient per a acostar-se a les comarques de València, perdre’s per la muntanya i trobar l’art dels nostres pobladors primers.

Més informació de Tuéjar, de Titaguas i de la Mancomunitat d’Alt Túria:

Tuéjar

Titaguas

Alto Turia