La Tomatina 2017 a Buñol

Un dels actes festius de les comarques de València que més fama internacional té és sens dubte la Tomatina de Buñol.

La Tomatina de Buñol, que cada any se celebra l’últim dimecres d’agost, enguany tindrà lloc el 30 d’agost.

No anem a descobrir cap secret si diem que el matí del 30 d’agost, la capital de la Foia de Bunyol-Xiva s’omplirà de visitants de tot el món que assistiran a una festa d’Interés Turístic Internacional. La Tomatina és especial, com demostra que cada any arriben autobusos plens de turistes procedents de països tan llunyans com Austràlia, la Xina o els Estats Units, ansiosos de gaudir de la festa.

Tot comença a les 11 del matí, quan es dispara el coet que serveix de senyal perquè els camions carregats de tomaques entren en la multitud. Els participants les agafaran, les picaran i les hi llançaran als altres assistents.

Els carrers de Buñol es tenyiran de roig, fins que al migdia un altre coet assenyale que la Tomatina ha finalitzat.

No oblides la vostra entrada a casa i recordeu que la roba acabarà plena de suc de tomaca, de manera que cerqueu el més vell que tingueu en l’armari o la roba que aneu a tirar. Per la mateixa raó, us recomanem dur ulleres d’aigua per a protegir-vos, i si porteu càmera de fotos, que siga aquàtica. El mòbil i altres objectes de valor us recomanem guardar-los en el cotxe o on us allotgeu.

Més informació: www.latomatina.info